Wie zijn wij?

Een beetje geschiedenis...

Dit is het verhaal van een gepersonaliseerde sleutelhanger die in het voorjaar van 2010 door een globetrotter werd meegenomen uit de Verenigde Staten. Een sleutelhanger gemaakt van de conventionele militaire Dog Tag-identificatieplaatjes die soldaten in het Amerikaanse leger om hun nek droegen. Dit zijn dezelfde dog tags die de Amerikaanse cinema van een heel tijdperk opluisterden. Denk maar aan Rambo, Top Gun, Full Metal Jacket, Platoon, Apocalypse Now... Gepopulariseerd door Hollywood en vervolgens grotendeels afgeleid van zijn oorspronkelijke gebruik als kostuumsieraad, streeft de Dog Tag nu een vorm van demilitarisering na in "civiele" toepassingen. En onder zijn nieuwe naam, ID Tag, zal hij zich verder ontwikkelen. Zelfs op de catwalks, waar het vanaf 2014 een van de markeerpunten werd van een kledingtrend: militaire mode. Een trend die vanaf 2017 verder zal evolueren naar een camouflage (of camo) stijl, nu gericht op identiteit. Maar terug naar MonIDTag...

Na een paar maanden broeden kwam de eerste dog tag op 22 december 2010 uit de embosser. Gedurende deze tijd ontvouwde zich het 'gewone' verhaal van een bedrijfsproject, met zijn ups en downs, zijn stress, zijn vreugde en zijn resultaten. Een project met de naam MON ID TAG, uitgesproken als MON IDÉE TAG [sorry voor de barbaarse fonetiek :-D ] of MON AÏE DI TAG. De eerste website werd gelanceerd in februari 2011 en specialiseerde zich in het ontwerpen van stalen Dog Tags. Gaandeweg verdubbelde MonIDTag zijn productiecapaciteit in 2013 en breidde de productie geleidelijk uit naar andere materialen zoals messing, koper, aluminium en zelfs zilver maar altijd in hetzelfde dog tag-formaat, d.w.z. een langwerpige afmeting van 5 x 2,8 cm.

Illustration d'une Plaque Militaire Dog Tag Vue de Face avec Bords Retournés..Illustration d'une Plaque Militaire Dog Tag Vue de Profil avec Bords Retournés.Illustration d'une Plaque Militaire Dog Tag de dos.

In 2014 integreerde MonIDTag een mechanische graveur en in 2016 een lasergraveerder. Ondertussen is MonIDTag gespecialiseerd in het het snijden en polijsten van 950 zilveren militaire platen. In 2020 werd MonIDTag verkocht aan STUDIO GLYPHE Sarl.

MonIDTag vandaag...

In 2021, na 10 jaar in het bedrijfsleven, krijgt de website een facelift. Volledig responsief, kunnen bezoekers een dog tag van van A tot Z met behulp van een geavanceerde kiezerin de ontdekkingsmodus. En regelmatige bezoekers kunnen vooraf samengestelde vooraf samengestelde suggesties klaar om te personaliseren.

Exemple de plaque militaire Dog Tag Emboutie du Symbole Yin-YangExemple d'une Plaque Militaire en Laiton Embossée de Caractères en ReliefsExemple d'une Plaque Militaire Dog Tag en Aluminium Noir Gravée au Laser d'un Motif Rider.

Er zijn diversificatieprojecten aan de gang, waaronder het graveren van METAL FIRM PLATES en IDENTIFICATION PLATES (identificatie van tanks, identificatie van industriële machines, identificatie van mechanische assemblages, enz.) MonIDTag is ook van plan om een volledig assortiment van identificatieplaatjes voor dieren te lanceren. Met een maximale productiecapaciteit van 500 reliëfmarkeringen en 400 lasergegraveerde militaire markeringen per dag is de werkplaats bovendien in staat om zowel te voldoen aan de eenmalige vereisten die de kernactiviteit blijven, als aan de ultraklantgerichte middelgrote productieseries. Dat zijn tussen de 2.000 en 2.500 UNIT gravures per week, afhankelijk van het gekozen proces. Op deze manier kan MonIDTag voldoen aan bepaalde eisen die verband houden met sportevenementen (bijvoorbeeld medailles voor winnaars), maar ook met marketingevenementen, commerciële activiteiten, enz.

TOP