IDTags maken

Herkomst en materialen van onze Dog Tag militaire nummerplaten

Geïmporteerd uit de fabrieken in de VS waar ze worden gemaakt voor het Amerikaanse leger, worden onze reliëf Dog Tags gesneden en gestempeld uit 4/10e dik plaatstaal. Ze zijn gemaakt van roestvrijstaal, messing of koper en zijn gemakkelijk te herkennen aan hun gedraaide randen, die als belangrijkste eigenschap hebben om de scherpte van de plaat, die het gevolg is van zijn dunheid, te elimineren.


Plaques militaires Dog Tag vierges à bords retournés en acier et en laiton. Plaques militaires Dog Tag vierges à bords retournés type WWII et en cuivre. Plaques militaires Dog Tag vierges à bords retournés noire et double trous.

Andere gekleurde geanodiseerde aluminium platen worden ook geïmporteerd uit de VS. Wat de zilveren platen van 950 mils betreft. Deze worden volledig ter plekke gemaakt, hier in Frankrijk, in onze werkplaats. De afmetingen van een ID Tag zijn gestandaardiseerd en passen over het algemeen in een rechthoek van 5,00 cm bij 2,8 cm. Hoewel aluminium en zilveren tags dikker zijn (0,8 millimeter in vergelijking met 0,4) vanwege hun verschillende mechanische eigenschappen.

Plaques militaires Dog Tag vierges en aluminium de couleur noire, rouge et orange.Plaques militaires Dog Tag vierges en aluminium de couleur vert, bleu et violet.Plaques militaires Dog Tag vierges en aluminium de couleur argent et or ainsi qu'en Argent 950.Mil.

Onze Dog Tags personaliseren

Er zijn verschillende personalisatiemogelijkheden beschikbaar in ons atelier:

- EMBOSSEN

Bij deze techniek worden letters in reliëf gedrukt. De letters worden aan de voorkant gepreegd en dus hol aan de achterkant. Verschillende automatische machines (afhankelijk van de hardheid van het materiaal) worden gebruikt om 5 regels van maximaal 15 tekens op elk plaatje te schrijven (14 aanbevolen voor WWII dog tags).

Plaque militaire dog tag en acier embossée d'un texte en relief.Plaque militaire dog tag en cuivre embossée d'un texte en relief.Plaque militaire dog tag en argent 950 Mil. Type WWII embossée d'un texte en relief.

Belangrijke opmerking: er is geen menselijke tussenkomst tussen het moment dat een bestelling wordt gevalideerd op de monidtag.com website en het moment dat de dogtag wordt geëmbosseerd. Dit betekent dat een typefout, een spelfout of een fout in een datum rigoureus zal worden getranscribeerd. Controleer je inzendingen dus zorgvuldig!

Vanuit burgerlijk oogpunt worden de volgende gegevens meestal ingevuld:

achternaam
voornaam
sofinummer*
bloedgroep**
religie***

* Hoewel het sofinummer 15 cijfers heeft, worden alleen de eerste 13 cijfers gecodeerd voor de verzekerde, terwijl de laatste twee cijfers (de sleutel) kunnen worden "berekend" uit de eerste 13 cijfers. Het is daarom niet verplicht om deze sleutel samen met het sofinummer in te voeren.
** Noteer X+ of X pos. ; X- of X neg. naar keuze.
*** Vermeld ATHEE als u tot geen enkele religieuze denominatie behoort.

In militaire termen vervangt het dienstnummer het burgerservicenummer; de rang en/of het regiment worden ook ingevuld.

Natuurlijk mag iedereen invullen wat hij wil: een citaat, een fragment uit een gedicht, een herinnering; laat uw expressie de vrije loop.

- LASERGRAVEREN

Plaque militaire dog tag en acier gravée  en noir au laser d'un motif fantaisie.Plaque militaire dog tag en acier et en alu gravées au laser de motifs fantaisie.Plaque militaire dog tag en aluminium gravée en blanc au laser d'un motif fantaisie.

Lasergraveren is een permanente oppervlaktegravure zonder reliëf. Het is ZWART op staal en WIT op aluminium, ongeacht de kleur. Het voordeel is dat het kan worden gebruikt om tekst, illustraties of logo's, insignes, enz. te markeren op zowel de voor- als achterkant van de militaire plaquette. Het is echter niet mogelijk om foto's te markeren. Op onze site heb je een bibliotheek met ontwerpen waaruit je kunt kiezen of je kunt het ontwerp van je keuze posten om te laten graveren.

- MECHANISCH GRAVEREN

Plaque militaire dog tag en acier noire gravée à la pointe diamant de l'insigne des Navy SealsPlaque militaire dog tag en acier noire gravée à la pointe diamant de l'insigne des ParachutistesPlaque militaire dog tag en acier noire gravée à la pointe diamant d'une tête de loup.

Ook bekend als lijngraveren, is dit een gravure met diamanten punt die alleen de contouren van een motief graveert. Bij MonIdTag wordt het voornamelijk gebruikt om zwarte platen te graveren. Voor dit type gravure is een bibliotheek met ontwerpen beschikbaar. Voor een ander type personalisatie moet je rekening houden met extra bestandsontwerpkosten, die meestal te hoog zijn voor het graveren van een enkele plaat (rond de honderd euro). Voor een kleine serie kunnen deze kosten echter worden afgeschreven.

- KLEURMARKERING

Plaque militaire dog tag en acier imprimée d'un motif fantaisie en couleurs et émaillée à froid.Plaque militaire dog tag en acier imprimée d'un insigne militaire en couleurs et émaillée à froid.Plaque militaire dog tag en acier imprimée de drapeaux en couleurs et émaillée à froid.

Hierbij wordt een doming aangebracht op een stalen basis voor een dogtag. Een eerste UV-afdruk wordt op het metaal aangebracht, gevolgd door een tweede 'koud emailleren' met een polyurethaanhars (zonder ftalaten of organotinverbindingen). Deze techniek zorgt voor een uitstekende conservering van de markering, vooral als de plaat als sleutelhanger wordt gebruikt. Net als bij mechanisch graveren zijn er verschillende markeringen beschikbaar uit een bibliotheek met ontwerpen. Houd voor een gepersonaliseerde markering rekening met een minimum van 100 stuks.

TOP